lunes, 17 de mayo de 2010

LA PRESTATGERIA




Què és?

La Prestatgeria és un espai des del qual els centres docents i altres entitats relacionades amb la docència i el Departament d'Educació poden crear llibres digitals amb l'alumnat de manera senzilla i còmoda. A mesura que es creen llibres nous, aquests queden emmagatzemats a la prestatgeria i estan a l'abast de tothom qui els vulgui consultar.

Els llibres es poden associar a les col·leccions que s'aniran proposant des del Departament d'Educació. Per començar s'ha proposat la col·lecció Sant Jordi 2007 i ja hi ha un munt de llibres associats a aquesta col·lecció

· El programa MyScrapbook

El programa MyScrapbook té llicència GPL. Aquest programa permet mostrar continguts al web en format de llibres. També posa a l'abast dels usuaris els formularis que permeten crear i editar pàgines d'aquests llibres.

Una de les característiques més interessants del programa MyScrapbook rau en la facilitat d'ús. Gràcies a això, els continguts dels llibres es poden afegir d'una manera molt senzilla, que està a l'abast de tothom, fins i tot, dels més petits. El programa admet diferents nivells de configuració pel que fa a l'accés a la información i a l'entrada de continguts nous. Els llibres tenen un usuari/ària administrador/a que pot crear capítols nous i pot configurar la manera d'accedir-hi.

Totes les persones amb un compte de correu XTEC poden entrar i afegir continguts als llibres. Els administradors de cada llibre poden decidir si accepten els canvis proposats, si els publiquen o els descarten.
La prestatgeria digital de la XTEC és un servei que permet crear llibres virtuals amb aportacions de diferents persones. També és un recurs ofert als centres docents que els permet crear llibres virtuals amb continguts diversos i per a diferents finalitats.

Cada centre pot tenir tants llibres com cregui oportú i, a dins de cadascun d'ells, pot crear tants capítols com calgui. Els capítols estan formats per pàgines que corresponen a les entrades del llibre. Els llibres poden presentar-se en diferents idiomes i formats.

Només els centres i els CRP, identificats mitjançant l'adreça de correu del centre i la contrasenya corresponent, poden crear llibres i designar un usuari/ària XTEC que els administri.

Els llibres es poden llegir sense haver d'entrar a l'aplicació, excepte en els capítols sense accés, de manera que qualsevol persona pot veure'n el contingut.

- És un servei destinat a centres docents que permet escriure llibres virtuals de manera col·laborativa i senzilla per mitjà d’Internet. Els centres docents poden crear tants llibres virtuals com creguin convenient i asignar-ne l’administració a professorat de la XTEC.

- Només els centres, identificats mitjançant el correu elèctronic del centre i la contraseña corresponent, poden fer ús del servei. Per formalitzar la inscripció, cal que una persona amb accés a la contraseña del correu XTEC del centre completi el formulari d’inscripció.



u... Què en penses de la prestatgeria?
Co Com a avantatges trobem que es un servei que només reclama una única inscripció, a més es tracta d’un servei web, però la qual cosa, les seves aplicacions son on-line, i qualsevol que tingui ordinador hi pot accedir.
Una nova forma d’aprendre i avaluar-nos, que fomenta la millora de les competències digitals com poden ser, cercar, processar i comunicar. A més, promou un aprenentatge molt més autònom i adaptat.

C

0 comentarios:

Publicar un comentario