lunes, 17 de mayo de 2010

HOT POTATOES


Què és??

Hot Potatoes és un conjunt de sis eines per elaborar continguts digitals. L'aplicació ha estat desenvolupada per l'equip d'Investigació i Desenvolupament del “Humanities Computing and Media Centre” de la Universitat de Victòria. Aquestes utilitats li permetran elaborar exercicis interactius de tipus pàgina web i de diferents modalitats. Els exercicis generats són pàgines web estàndard que utilitzen codi XHTML 1.1 per a la visualització, i JavaScript (ECMAScript) per a la interactivitat. Aquests estàndards W3C són suportats per tots els navegadors moderns, incloent Mozilla 01/02 +, Internet Explorer 6 +, Phoenix, Safari, i molts altres. Aquestes eines funcionen també amb Unicode. Així, es poden crear exercicis en qualsevol idioma, o en una barreja d'idiomes.

No necessita saber res sobre XHTML o JavaScript per utilitzar els programes. Tot el que heu de fer és introduir les seves dades - textos, preguntes, respostes, etc. - I els programes crearan automàticament les pàgines web. Posteriorment podrà publicar aquestes pàgines en el seu servidor web. A més, els programes estan dissenyats perquè es puguin personalitzar gairebé totes les característiques de les pàgines. Per tant, si vostè sap una mica de codi HTML o JavaScript, podrà fer qualsevol canvi que desitgi en la forma de treballar dels exercicis o en el format de les pàgines web.


Exemple de Hot Potatoes

Hot Potatoes té els següents tipus d'exercicis (extrets de http://www.aula21.net/):

- Exercicis d'elecció múltiple. JBC crea exercicis d'elecció múltiple. Cada pregunta pot tenir tantes respostes com vostè vulgui i qualsevol nombre d'elles poden ser correcta. En contestació a cada resposta es dóna a l'estudiant una retroalimentació específica i apareix el percentatge d'encerts cada vegada que es selecciona una resposta correcta.

http://www.aula21.net/primera/ejerciciospotatoes/dinosauriosjbc.htm

- Exercicis d'omplir buits. JCloze genera exercicis d'omplir buits. Es pot posar un nombre il limitat de possibles respostes correctes per a cada buit i l'estudiant pot demanar ajuda si té dubtes i se li mostrarà una lletra de la resposta correcta cada vegada que premeu el botó d'ajuda. Una pista específica pot ser també inclosa per a cada buit. També s'inclou puntuació automàtica.

http://www.aula21.net/primera/ejerciciospotatoes/monfrague.htm

- Encreuats. JCross crea mots encreuats, pots utilitzar una quadrícula de qualsevol mida. Com en JQuiz i JCloze, un botó d'ajuda permet l'estudiant demanar una lletra en el cas que la necessiti.

http://www.aula21.net/primera/ejerciciospotatoes/paisajescross.htm

- Exercicis de relació o ordenació. JMatch crea exercicis de aparellament o ordenació. Una llista d'elements apareixen a l'esquerra (aquests poden ser imatges o text), amb elements desordenats a la dreta.

http://www.aula21.net/primera/ejerciciospotatoes/dinosauriojmatch.htm

- Exercicis de reconstrucció de frases o paràgrafs. JMix crea exercicis de reconstrucció de frases o paràgrafs a partir de paraules desordenades.

http://www.aula21.net/primera/ejerciciospotatoes/refranmix.htm


I tu...què en penses de Hot Potatoes

Creiem que es tracta de recurs molt nou, que permet interactuar amb l'alumne, i proposar activitats, perquè posi en pràctica els coneixements adquirits a classe, per construir un coneixement molt més aplicat i efectiu, lluny del memorístic en què només s'aprenen conceptes, d'aquesta manera l'alumne sabria solucionar de forma autònoma els problemes plantejats

0 comentarios:

Publicar un comentario